Hoe snel kun je 10 kilo afvallen?

Is 10 kilo afvallen mogelijk in slechts een maand tijd? Of moet je er wel meer tijd voor uittrekken? In een maand tijd 10 kilo verliezen komt neer op 2,5 kilo per week. Dat is op zich haalbaar, maar wel zeer intensief.

Ook is het nog maar de vraag hoe gezond het is om zoveel gewicht in zo’n korte tijd te verliezen.

10 kilo afvallen

Om de een of andere reden zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om doelgericht 10 kilo af te vallen. Misschien is 10 kilo een mooi rond getal of misschien heeft de gemiddelde Nederlander precies 10 kilo overgewicht.

Hoe dan ook, het is een goed en verstandig streven om 10 kilo af te vallen. Zeker als je te dik bent. Daar zit dan ook een belangrijke factor in met het oog op goed gezond het is om 10 kilo af te vallen.

Stel je voor dat je nu 70 kilo weegt en graag 10 kilo af wil vallen. Dan is je streefgewicht 60 kilo. Maar als je vrij lang bent, is dat niet per definitie een gezond gewicht!

Ben je echter niet zo groot, weeg je 95 kilo en wil je graag 85 kilo gaan wegen, dan is dat natuurlijk een mooi streven en zal het je een stuk makkelijker afgaan, omdat er aan jou gewoon meer gewicht te verliezen valt.

 

Voeding en beweging

De twee belangrijkste factoren die effect hebben op het 10 kilo verliezen zijn voeding en beweging. Door voeding en beweging met elkaar te combineren kun je inderdaad 10 kilo gaan verliezen.

Maar het is wel verstandig om kilo voor kilo door te gaan. Focus dus eerst op de eerste kilo vet die je gaat verbranden door een stukje te gaan lopen. Bouw dit langzaam op en maak er eventueel hardlopen van om nog meer effect te verkrijgen.

Naast het sporten ga je gezonder eten. Je laat vette, ongezonde producten staan en kijkt naar producten die natuurlijk zijn en weinig vetten en koolhydraten bevatten.

Hoe meer je dit doet, hoe groter het effect zal zijn. Een dieetschema en recepten binnen dit schema kunnen je helpen.

 

10 kilo verbranden

Het is nu zaak om vol te houden. 10 kilo verbranden is je doel en dat doel moet je goed voor ogen houden. 10 kilo is veel en dus is het verstandig om kilo voor kilo te verbranden.

Houd eventueel ergens bij hoeveel kilo je al verloren bent. Dit kan je motiveren om door te zetten, want er zullen zeker momenten zijn waarop jij het moeilijk gaat krijgen. Zorg er dan ook voor dat er in huis geen tussendoortjes meer zijn waar je naar kan grijpen. De beste verdediging tegen overgewicht is een lege koelkast (of alleen gevuld met gezonde producten).

 

Hoe lang duurt het om 10 kilo te verliezen?

In een maand tijd kun je veel bereiken, ook 10 kilo verbranden. Maar dan moet je wel alle zeilen bijzetten. Je moet intensief gaan sporten (zeer waarschijnlijk ook aan krachttraining gaan doen!) en genoegen nemen met maaltijden die je misschien niet helemaal bevallen.

Wanneer je het echter meer de tijd geeft en je als doel stelt om per week in ieder geval 1 kilo te verbranden, zal je het ook sneller zien gebeuren. Het duurt dan weliswaar 10 weken, maar doordat het niet zo intensief is, hoef je ook niet bang te zijn voor een terugval. Want die is er bij intensief en snel afvallen vaak wel. De modus waarin je afgevallen bent is simpelweg niet de rest van je leven vol te houden.

 

Verantwoord 10 kilo verliezen

Kies dus liever voor verantwoord afvallen en gun jezelf de tijd om die 10 kilo’s aan lichaamsvet te verbranden! Ga voor gezonde voeding in combinatie met meer beweging. Je zal zien dat je aan het einde van die rit ook echt 10 kilo kwijtgeraakt bent en dat die niet zomaar terugkomen. Tevens zal je een stuk fitter en vitaler worden en meer zin hebben om het bewegen vast te houden. Dat is ook wel nodig, want anders loop je een grote kans dat de verloren kilo’s er binnen de kortste keren toch weer aan zitten. En dat zal vast je bedoeling niet zijn!