Beginnen met het paleo dieet

Het begin van iets nieuws wat je niet gewend bent is altijd lastig. Het beginnen met het paleo dieet ook. Daarom is dit artikel geschreven zodat het een steuntje in de rug geeft. In dit artikel vind je verschillende handige tips om het paleo dieet vol te houden.

  1. Begin wanneer jij er klaar voor bent

Beginnen met het paleo dieet is voor de meeste mensen niet zo moeilijk. Het wordt pas lastig om het meerdere maanden vol te houden. Daarom is het belangrijk om een startdatum te kiezen wanneer jij er ook daadwerkelijk klaar voor bent. De maand december is gewoonweg geen goede maand om te beginnen. Denk hierbij aan de feestdagen zoals sinterklaas, kerst en oud en nieuw waarbij je normaal gesproken lekker gaat eten. Wanneer je dan net bent begonnen met het Paleo dieet wordt het lastig om je hier dan ook aan het te houden. Je zult dan eerder geneigd te zijn om te stoppen als je toch al een keer hebt gezondigd.

  1. Doe mee aan een forum

Of praat met andere die ook het paleo dieet volgen. Het paleo dieet maakt zijn opmars in Nederland maar is nog lang niet zo bekend als het Sonja Bakker dieet. Daarom kan het handig zijn om aan forum deel te nemen. Hier zitten lotgenoten die in het zelfde schuitje zitten. Deze mensen kunnen je ondersteunen wanneer je het moeilijk hebt en daarnaast kun je hele handige tips en trucs lezen. Ervaringen van echte deelnemers zijn natuurlijk super interessant voor jouw om te lezen. Je blijft dan gefocust maar ook word je er waarschijnlijk ook enthousiast van.

  1. Lees veel blogs en artikelen

Zoek op internet en in de bibliotheek uit wie echte autoriteiten zijn op het gebied van Paleo. Vaak hebben publiceren zij blogs waarin zij waardevolle informatie delen. Dit kan in de vorm zijn van nieuwe paleo recepten maar ook wat achtergrond informatie over het paleo dieet. Na het lezen van deze artikelen zit je weer bordevol energie en motivatie om het paleo dieet voort te zetten.

  1. Zoek uit wat jij lekker vindt

De smaak van iedereen is anders. Wat jij lekker vindt kan ik verschrikkelijk vies vinden.. En vice versa. Het is daarom belangrijk om op opzoek te gaan naar recepten die jij lekker lijkt. Nu kan het achteraf nog zo zijn dat je het alsnog niks vindt. Het is daarom belangrijk om veel te proberen zodat je weet wat lekker is en wat niet.

Met bovenstaande 4 tips heb je een goede basis om het paleo dieet vol te houden. Het is helemaal tof om je eigen tips en trucs te delen met andere paleo’ers. Je kunt jouw ervaringen en recepten delen zodat je andere mensen enthousaist kunt maken. Op deze manier ontstaat er een community waar iedereen zijn voordelen uit kan halen. Want zeg nou zelf: wie wilt nou niet goed zorgen voor zijn lichaam? Dat begint dan met wat je eet. Het eten en leven volgens het paleo principe is een levenstijl die je moet aanleren met vallen en opstaan.

Wat denk je? Is het Paleo dieet iets voor jou?