Fitter, gezond en slank met groene smoothies

Wil jij je weer fitter voelen, gezonder leven en slank worden? Dan ga ik je in dit artikelen hoe je kunt afvallen met groene smoothies.

Groene smoothies zijn erg populair, zeker in deze warmere maanden. Misschien herken je de drankjes van de foto’s, want er zijn steeds meer horecagelegenheden die ze aanbieden. Ook op het centraal station kom je groene smoothies steeds vaker tegen als alternatief voor de gewone smoothies (op basis van yoghurt).

Waarom zijn groene smoothies gezonder dan de gewone smoothies? En hoe kan het dat je met één groene smoothie per dag al heel veel gewicht kan verliezen en écht slanker kan worden?

Zelf ben ik erg enthousiast over groene smoothies en ik ga mijn enthousiasme dan ook graag met je delen.

Groene smoothies recepten

De basis van groene smoothies

Als we de groene smoothie bekijken, kunnen we stellen dat deze in de basis al heel erg gezond is. Daarmee beantwoord ik ook direct de vraag waarom groene smoothies gezonder zijn dan gewone smoothies, want: in groene smoothies is de basis water, terwijl dat bij gewone smoothies yoghurt is.

Yoghurt bevat veel koolhydraten en calorieën en als je daar teveel van binnenkrijgt, gaat je lichaam vet vasthouden.

Wanneer de basis water is krijg je dus 0,0 aan calorieën en koolhydraten binnen. Dat is precies wat je wil, want door deze gezonde basis kan de rest alleen maar meevallen!

Waarin de gezonde variant nog meer van de gewone smoothie verschilt is het gebruik van groente. Beide vormen gebruiken fruit voor een frissere en zoete smaak, maar de gezonde smoothie gebruikt ook nog eens groente.

Van zichzelf maakt dat de smoothie bitter, zeker als je nagaat dat vooral spinazie en andijvie de basis zijn voor de groene kleur. Maar de bittere smaak wordt al snel weggehaald als je er voldoende zoet fruit doorheen doet. Citroen is daar uitermate geschikt voor, maar in principe kan alles erdoorheen. Fruit en groenten kun je eindeloos met elkaar mengen om tot een heerlijke substantie te komen.

 

Slanker worden met smoothies

Het is waar dat je met het drinken van al één smoothie per dag afvalt. Hoe zit dat dan? Denk maar eens aan het volgende: nu krijg jij je energie vooral uit tussendoortjes. Je ontbijt, eet een tussendoortje of twee, gaat lunchen, eet weer een of twee tussendoortjes en gaat avondeten met ’s avonds nog eens twee tussendoortjes.

Je leest het goed: zes tussendoortjes op een dag is vrij gemiddeld. Zes tussendoortjes van gemiddeld 150 calorieën (denk aan een zakje chips, een stroopwafel, een zogenaamd “gezonde” reep), maakt dat je aan tussendoortjes alleen al 900 calorieën per dag binnenkrijgt. Diverse onderzoeken tonen dat aan.

Deze 900 calorieën zijn al de helft van wat je als vrouw (2.000) nodig hebt op een dag. Daar komen de vele calorieën van ontbijt, lunch en diner dan nog bij!

Door deze zes tussendoortjes te beperken en een groene smoothie te nemen, kun je afvallen. Een groene smoothie bevat zo’n 100 calorieën (als je er bijvoorbeeld banaan in doet), maar vaak nog minder. Je kunt deze bijvoorbeeld eten tussen de lunch en het diner en dat scheelt je dan 200 calorieën per dag. Maar dat is niet alles, want de kans is groot dat je verzadigd bent en ook na ’s avonds minder zin hebt om te snoepen.

Al met al maken groene smoothies het je dus heel makkelijk om slank te worden.

 

Eigen ervaringen

Los van dat de smoothies mijn gewicht ten goede zijn gekomen en ik inderdaad minder honger heb na een maaltijd (tussendoortjes blijven sinds een tijdje in de kast liggen) merk ik nog meer aan het drinken van gezonde smoothies, namelijk:

  • Mijn humeur is een stuk beter;
  • Mijn huid ziet er stralender en minder dof uit;
  • Mijn haren glanzen;
  • Ik heb het idee dat mijn tanden schoner aanvoelen (gek misschien, maar er komt nu veel minder suiker langs, dus dat zal daar de reden van kunnen zijn);
  • Ik heb heel veel energie, zeker na het drinken van een smoothie kan ik er weer helemaal tegenaan.

 

Waarom zou je het niet proberen?

Geef de groene en gezonde smoothie eens een kans. Je hebt kunnen lezen dat deze mij heel veel voordelen hebben opgeleverd. Maak een lekkere smoothie van spinazie (boordevol ijzers) en citroen en mix hier nog wat ander lekker fruit doorheen. Ervaar dan ook wat ik heb ervaren en ontdek dat smoothies je op een gezonde manier zullen verrijken!