Gezondheidsvoordelen van de ananas

De ananas is een gezonde vrucht. Er zijn maar liefst 7 redenen te geven waarom je de ananas vaker zou moeten gaan eten.

Ananas gezond

Immuunsysteem

Een ananas zit vol met vitamine C en deze vitamine is goed voor je immuunsysteem. Het bindweefsel versnelt de genezing van wondjes, maar helpt ook tegen infecties en verkoudheid.

Vitamine C is belangrijk om een gezond lichaam te behouden en kun je niet missen. Met ananas profiteer je maximaal van vitamine C.

 

Sterkere botten

Van melk werd het jarenlang beweerd, maar ananas versterkt echt de botten. Dat komt door mangaan in ananas. Mangaan is een co-enzym dat andere enzymen ondersteunt (assisteert) om hun werk te doen. Mangaan is vereist om sterke botten te behouden. Ook een sterk kraakbeen is het gevolg van voldoende mangaan.

 

Ontstekingsremmend

Bromelaïne is een enzym dat ontstekingsremmend zit. En laat bromelaïne nu net aanwezig zijn in ananas. Bromelaïne helpt tegen weefselzwellingen van artrose, spataderen, verrekking en bronchitis.

Daarnaast heeft het een pijnstillende werking. Een goede reden dus om ananas te eten als je last hebt van ontstekingen.

 

Bloedsuikerspiegel en cholesterol

Behalve voor een goede spijsvertering helpen de oplosbare vezels ook nog eens om je cholesterol te verlagen en je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Je moet hier wel de ananas eerst voor verhitten. Daarmee komt namelijk het stofje pectine vrij. Je kunt dus het beste gerechten eten waarbij je de ananas moet verwarmen.

 

Bloedarmoede voorkomen

Ook helpt ananas bloedarmoede voorkomen. Dat kan omdat er in ananas veel ijzer zit. Deze ijzer zorgt dat je zuurstof door het bloed gaat. Dat is heel erg belangrijk. In ananas zit de plantaardige non-heemijzer.

 

Spijsvertering

In ananas zitten veel oplosbare vezels. Deze zorgen voor een prettige spijsvertering en helpen tegen diarree. Want in de darmen bewerken bacteriën de voedingsvezels. Stoffen zorgen ervoor dat de ontlasting soepel blijft. Wanneer er sprake is van diarree, kunnen de oplosbare vezels in ananas ervoor zorgen dat je ontlasting niet te dun wordt.

 

Energie

Tot slot zit ananas vol met thiamine. Dit is een andere naam voor vitamine B1. Ananas geeft ons daarmee heel veel energie. Ook zorgt thiamine ervoor dat koolhydraten verbrand kunnen worden en je dus nog meer energie uit je voeding haalt. De vitamine speelt tevens een belangrijke rol in je zenuwstel.

 

Aan de ananas

Het mag duidelijk zijn: 7 redenen om vandaag nog te beginnen met meer ananas eten. Zowel koud als warm kan ananas veel voordelen op je gezondheid hebben.