Manieren voor verantwoord afvallen

Dat snel afvallen eigenlijk not done is en je vaak niet eens het gewenste resultaat bereikt weten we allemaal. Maar hoe kun je dan het beste afvallen op een verantwoordelijke manier? Hieronder een aantal manieren om verantwoord af te vallen.

Dieet volgen

Ontloop zoveel mogelijk suiker

Een groot deel van je overtollige vet bestaat vaak uit het suiker dat je te veel hebt gehad. Dit wordt namelijk omgezet naar vet.

Veel producten bestaat direct of indirect uit suikers. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld frisdranken, chocolade, brood, light producten enzovoorts. In veel van deze producten zitten directe suikers, maar sommig bevatten ook producten die omgezet worden naar suikers en dus weer vet. Een voorbeeld hiervan zijn koolhydraten. In het verleden werd er vaak gepredikt dat je veel brood moest eten, maar de laatste tijd zijn er ook geluiden dat je dit beter niet kunt doen.

Beweeg meer

Vaak wordt bewegen erg onderschat, terwijl je door meer beweging en sport toch ook voor een aanzienlijk deel verantwoord kunt afvallen. Daarbij zul je op de langere termijn gaan merken dat je je steeds lekkerder voelt nadat je je flink gesport hebt.

Ook wil het vaak helpen om minder snel de auto te pakken en des te meer de fiets te pakken. Ook lopen is erg goed voor het verbranden van overtollig vet. Maak dus ook regelmatig als het weer het toe laat een wandeling.

Door ervoor te zorgen dat je verantwoord gaat afvallen, zul je zien dat het ook makkelijker is om het resultaat te behouden.